דור היה ילד ששנא לישון וסביב ההרדמה תמיד התנהל מאבק. בכל ערב ביליתי לצידו שעות, מחזיקה לו את היד עד שנרדם ובלילות לא פעם, הגיע אלינו למיטה. ערב אחד כששכב במיטה ברגע עדין של גילוי לב, סיפר שבכל לילה הוא מתחנן לאלוהים שלא יהיה לו חלום. כששאלתי למה? סיפר שבכל לילה הוא חולם על גנב ורגע לפני שהגנב הורג אותו, הוא מתעורר.
כילדה סבלתי מסיוטים בלילה, ולכן הצעתי לו את אחת השיטות שהמצאתי לעצמי ועזרו לי בילדות – לבקש על מה לחלום. דור סיפר שהוא רוצה כלב. שוחחנו על הכלב, דמיינו כיצד הוא שומר עליו ואיך הם משחקים יחד, ועם השיחה הזאת הוא נרדם. בבוקר הוא התעורר וסיפר בשמחה שחלם חלום נפלא. הגנב הופיע, אך הכלב היה איתו ונשך את הגנב במקום ספציפי שהצחיק את דור מאוד.
המשכנו לבקש חלום בלילות. דור התחיל לישון אבל אני הפסקתי, כי ישבתי ליצור את משחק הקלפים, חושבת אילו רעיונות לחלום אני יכולה להציע לילדים שונים. חשבתי על חלומות מעצימים, משעשעים, פשוטים לביצוע ומורכבים יותר. לצד המיטה הנחתי מחברת וכל הלילה כתבתי חלומות אפשריים ושירים על החלומות שדמיינתי. בחבילה השארתי מספר קלפים ריקים עבור חלומות שאינם מופיעים בערכה, עליהם הילד או הילדה יכולים לצייר את החלומות שלהם.
מספר חודשים מאותם לילות בלי שינה, התחלתי בהפקת המשחק. נעזרתי במאיירת ובעורכת לשונית, ולאחר נסיונות, משובים חיוביים, שלבי הגרפיקה, האריזה וההדפסה; פניתי למכון אדלר וקיבלתי את תו התוכן של המכון.
למשחק נוספה חוברת חלומות לצביעה ופעילות, לאחר שגיליתי שילדים אוהבים לצבוע את החלומות; ולוח התארגנות לערב שהפך לחלק נעים מטקס השינה. ישנם רעיונות נוספים שנמצאים בשלב הפיתוח, ואין ספק, שבזכות המשחק, אני נהנית להגשים חלומות רבים לילדים ולהורים.
בהשכלתי אני מעצבת פנים ואוצרת מוזאלית – עם התמחות במוזאונים ובמרכזי מבקרים. היצירתיות שבאה לידי ביטוי בחיי הבוגרים, התחילה בילדות, בבית היצירתי שבו גדלתי שחינך אותי להשתמש בדמיון וליצור שינוי.
המשחק "לבקש חלום", עזר לנו בבית ואני מקווה שיעזור לכם לטפח עוד את כוח היצירתיות, הדמיון, הבחירה והחלום, שקיימים בילדכם. ולכם כמשפחה, יעניק זמן איכות, היכרות ורגיעה לפני שינה ובמהלך היום.
שלכם, רותי
מתוך מודעות לחשיבות התכנים אליהם הילד נחשף וחווה לפני השינה; ומתוך הכרה בכוחם וחשיבותם של הדמיון והשיח, ככלים שמייצרים תחושת מסוגלות וחוסן ומסייעים בהתמודדות עם העולם – נוצרה ערכת הקלפים "לבקש חלום".
כהורים אנחנו רוצים לגונן על ילדינו, אך איננו יכולים להיות איתם במשך היממה כולה. הם בלעדינו במסגרות, בחוגים וגם בלילה, ועומדים ברשות עצמם ככל שהם גדלים. לכן, חלק ניכר וחשוב בתפקידנו ההורי הוא לגדל אותם לעצמאות, תחושת ערך ולעזור להם לייצר חוסן פנימי.
הקלפים תורמים בכך שהם מסייעים לילדים לחלוק ולשתף, ומעבירים להם את המסר שהם אינם לבד בהתמודדות עם פחדים, חששות וקשיים.
השיחה, שאינה נשארת רק בפחד, מתעלת אותו למחשבה חיובית, ומאפשרת לילדים להפוך את השיחה עם ההורה לדיבור פנימי מיטיב – כלי נוסף שתורם למסוגלות וחוסן.
המשחק שאינו מוגבל רק לחלומות הלילה, מעודד את הילדים לרצות ולהיעזר לשם כך בדמיון. על כוחו של הדמיון נכתב הרבה ומחקרים שונים מראים שאנשים שהצליחו להגיע ליעד שאותו סימנו לעצמם, השתמשו בכוחו של הדמיון, וראו את עצמם ברגע אליו שאפו עוד לפני שהתרחש. המשחק עוזר לילדים להבין מה הם רוצים ומה משמח אותם ולהשתמש לשם כך בדמיון, ככלי עוצמתי להתמודדות והגשמה.